Search
Generic filters

Andon-kald er ikke altid lig med problemer

Andon-kald er ikke altid lig med problemer

Andon-systemer i produktionsindustrien

Andon-systemer bruges primært i produktionsindustrien. Oprindeligt var de designet til produktionspersonale, maskinoperatører eller vedligeholdelses- og reparationspersonale til hurtigt at give besked om problemer. Normalt aktiveres systemerne ved at trykke på en knap eller trække i en snor. Men der findes også overvågningssystemer, der automatisk kan give besked, f.eks. i tilfælde af maskinstop. 

 

En af de mest almindelige visuelle alarmer er lys, ofte i rød, gul og grøn (kaldet en stapellys eller signalsøjle), for at indikere problemets alvor og dets placering. 

 

I dag er der udover lys også mange andre muligheder, som lydalarmer eller tekstbeskeder på en skærm eller lignende. Dette er, hvor pager-systemer især er interessante, da visse typer kan modtage tekster eller en alarm i form af lys eller vibrationer. 

 

Mange vil måske sige, at man kan bruge en smartphone til dette formål, men pagere er betydeligt mere robuste end telefoner, hvilket er afgørende i produktionsmiljøer, der kan være hårde for elektronik. Derudover er pager-systemer ikke afhængige af netværk, da de har deres egen trådløse signaloverførsel. 

 

Effektiv kommunikation med pager-systemer

Som nævnt er Andon-pager-systemer ikke kun for kritiske alarmer. De kan også forbedre produktions- og logistikprocesser. For eksempel kan kaldetaster installeres ved produktionsmaskiner,
og signalet kan sendes til en værkfører eller en person, der skal levere dele til produktionen. Maskinoperatøren behøver blot at trykke på en knap for at kommunikere,
hvilken form for service eller hjælp han har brug for, uden at forlade maskinen.
 

 

At udstyre en gaffeltruck med et Andon-pager-system kan også forbedre effektiviteten. De forskellige produktionsenheder eller maskiner kan tilkalde gaffeltrucken, hvis de f.eks. har brug for at flytte en palle eller have leveret nye emner. Chaufføren i gaffeltrucken kan se, hvilke maskiner der kalder, på et lille display i trucken, hvilket gør kommunikationen nem og effektiv. 

 

Der er mange steder i en produktionshal eller kontor, hvor der er behov for hurtig og effektiv kommunikation, og et pager-system er ofte det ideelle værktøj til dette formål. 

 

Effektiv styring af lastbiler med pager-systemer ved lossepladserne

Et andet område, hvor pager-systemer anvendes i produktionsvirksomheder, er på lageret eller ved lossepladserne.
På steder, hvor varer skal transporteres til og fra lageret, er det almindeligt at opleve lastbiler, der venter i kø for at få adgang til en ledig rampe.
Med et pager-system kan man effektivt styre dette. Når en lastbil ankommer, får chaufføren en pager og sendes til en tildelt parkeringsplads.
Når rampen er klar til læsning eller losning, kan chaufføren kaldes med et enkelt signal. Enten får han besked om, hvilken rampe han skal køre til, når han kaldes, eller også kan pageren have et display, der viser rampeinformationen. Systemet fungerer også godt, når der er mange udenlandske chauffører, da alle forstår signaler som vibrationer og blinklys.
 

 

Så om man kalder det et Andon-system eller et pager-system for produktionsvirksomheder, er i princippet ligegyldigt.
Det vigtige er, at det øger effektiviteten, sparer tid og penge for virksomheden og er nemt og billigt at installere.

 

.

Discover Systems Logo