Solen skinner, foråret nærmer sig – således også udendørsgastronomien
SOLEN SKINNER
I de nordlige lande elsker vi foråret. Endelig kan vi komme ud i solen, efter en lang og mørk vinter.
Netop derfor vil gæster meget gerne nyde deres mad udenfor så snart det er muligt,
også selvom man nogen gange må tage tæpper og varmelamper til hjælp. Første gang man kan spise udenfor,
er et klart tegn på forår og den kommende sommer. Og det glæder alle sig til.
Udendørs servering er ofte forbundet med at serveringspersonalet pludseligt skal løbe længere
og have at anderledes arbejdsflow.
Det kræver en ændring i køkkenet, der skal indstille sig på at der kan gå længere tid imellem
at en tjener kommer forbi og henter maden til gæsten.
Der findes mange måder at forbedre arbejdsflowet, og gøre netop kommunikationen
mellem køkkenpersonale og serveringspersonale nemmere og mere gnidningsløst:
TJENERKALD SYSTEM
Er den nemmeste måde at køkken kan give besked til serveringspersonalet
om at nu er maden klar til afhentning, eller hvis man har et spørgsmål til tjeneren eller vil give en anden besked.
Fordelen er også at gæsten får maden lige så snart den er færdig, frisk og varm.
GÆSTEKALD SYSTEM
Et gæstekald system bruges ofte til situationer hvor gæsten bestiller
maden ved kassen eller en skranke, og får udleveret en pager som bipper,
blinker eller vibrerer når gæsten kan hente sin mad.
QR KODE BESTILLING
Flere og flere restauranter begynder at arbejde med, at gæsten selv kan
bestille ved hjælp af en QR kode. Dette er også godt, hvis der er lang vej fra
serveringspersonalet til gæsten på terrassen. Gæsten kan i ro se menu’en, bestille over app,
og evt. betale, og køkken kan se på enten køkkenprinter eller KDS (Kitchen Display System) hvilket bord der har bestilt.
I de fleste tilfælde bringes maden ud af en tjener, men hvad mange ikke ved
er at det også muligt at lave den samme model, men hvor gæsten selv henter maden når den er færdig.
Løsningen er Discover Systems nye TableCall System som i princippet
er en pager i et display placeret på gæstens bord. Når gæsten bestiller etc,
får denne en besked i sin app at maden kan hentes når brikken i displayet blinker og bipper.
En nem løsning der også gør at man kan overkomme restauranters personalemangel.
Så med én eller anden form for pager system, kan restauranter undgå at skulle arbejde ekstra
grundet udendørsservering, og kan overkomme tiden personalemangel.
En af vore samarbejdspartnere i Tyskland, har også lavet en del information
omkring mulighederne for udendørsservering, som kan ses her:
https://www.gastronovi.com/de/blog/2023/03/tipps-aussengastronomie-aussenbereich/
https://discoversystems.dk/produkt/tjenerkald/
https://discoversystems.dk/produkt/silent-ordering-system-gaestekald/