Search
Generic filters

ANDON PAGER SYSTEMER I PRODUKTION OG LAGER

ANDON PAGER SYSTEMER I PRODUKTION OG LAGER

Når man taler om andon systemer i produktion, er systemerne ofte det, man betegner som andon lys. Altså en lampe der lyser, når nogen trykker på en knap eller display.

Andon systemet kan også være et digital skilt, som kan fortælle en tekst, et nummer eller en farve. Ofte på en digital displaytavle eller skærm.

De største muligheder for at sende en direkte besked til modtager, er ved et andon system baseret på en pager. En pager  (også kaldes en personsøger) kan give alarm enten med lyd, blink eller bip, samt sende tekst beskeder.

Andon systemet er opstået ud af kvalitetskontrolmetoder i produktionssystemer hos Toyota. Her skulle det give alarm, hvis der var et problem i produktionslinjen. Den der opdagede problemet, skulle trække i en snor og derved sende et signal til en andon alarm. Ofte var det en alarm baseret på, at der skulle trækkes kabler og ledninger til f.eks. en ringeklokke.

I dag er systemerne hovedsageligt blot en knap, eller er indbygget i IT- systemer som produktionen forvejen bruger. Dette gør, at andon alarmer kan sendes trådløst, og er derfor meget mere fleksible. Modtager kan bære en pager i enten bæltet eller som ur på armen, og man er ikke er bundet af, at skulle være på samme sted (f.eks. hele tiden sidde foran en skærm) men kan bevæge sig frit rundt og modtage alarmen.

Der kan være man grunde til, man vil sende en andon alarm;

Man kan også bruge et andon system i retail butikker. I tøjforretninger hvor man f.eks. installerer kaldeknapper i omklædningsrum, så kunden kan kalde personalet, uden at forlade omklædningsrummet. Eller når mekanikeren i værkstedet, har et problem og skal tilkalde værkfører eller reservedele.

Der er brug for andon kald overalt! Hos Discover Systems har vi de individuelle løsninger, uanset om det er til produktionen, lager, værksted etc. Bruger din virksomhed LEAN eller Six Sigma systemer, kan i sikkert også bruge et godt andon system. Giv os et kald, så vi kan vise, hvordan man opnår større sikkerhed samt tidsbesparelser og effektiv produktion.

 

ANDON PAGER SYSTEMERANDON PAGER SYSTEMER

Discover Systems Logo